La Marina
La Marina del Pinet is gelegen ten zuiden van Alicante. Het ligt aan de kust tussen de plaatsen Santa Pola en Guardamar. La Marina is uitstekend te bereiken met het vliegtuig. Het vliegveld El Altet ligt aan de zuidzijde van Alicante en van daar is het slechts 15 minuten met de autonaar onze villa. Alle grote luchtvaartmaatschappijen vliegen op Alicante, zoals Transavia(www.transavia.com). De omgeving van La Marina is beroemd vanwege de vele zoutmeren. Vaak zijn daar grote groepen Flamingo’s te zien.

Het karakter van de streek wordt bepaald door de zee, de natuurlijke duinenstrook, het landelijke karakter van het gebied net achter de kust en de berketen in aan de horizon. Het strand bij La Marina heeft nog haar oorspronkelijke karakter bewaard. De vele vissershuisjes die langs de kust staan en enkele echt spaanse restaurantjes en hostals zijn hiervan het bewijs. Heerlijk aan het strand genieten van een 3-gangenmenu inclusief wijn kan hier nog voor 9 Euro.

Steden
De steden Alicante, Elche en Murcia zijn de bekende grotere steden die in de nabije omgeving te vinden zijn. Heerlijk genieten van de gebouwen en architectuur van vroeger tijden is daar volop mogelijk. Maar ook kunt u natuurlijk gewoon gezellig winkelen. Volop leuke winkels en grotere Spaanse warenhuizen zoals Corte del Ingles zijn daar te vinden.

Dorpen
Van een heel ander karakter dan de grote steden zijn de vele leuke dorpjes. Die zijn in de directe omgeving te vinden, maar ook in het bergachtige achterland. Het is heerlijk om daar eens rustig rond te wandelen, te genieten van een vino tinto aan een authentiek dorpspleintje en gewoon rustig de taferelen gade te slaan. Spelende kinderen, oudere mannen op een bankje, langswandelende dorpelingen. Vaak is er ook een bodega te vinden, waar u enkele liters uitstekende wijn voor enkele Euro’s kunt meenemen.

Golf
De liefhebbers van golfen kunnen uitstekend aan hun trekken komen. In de omgeving is een zeer groot aantal golfbanen aanwezig.

Dagelijkse boodschappen
Voor de dagelijkse boodschappen zijn er diverse supermarkten in La Marina. De supergrote supermarkten, zoals Carrefour en Eroski zijn te vinden in Torrevieja en Elche. Beide zijn in ca. 10-15 minuten met de auto te bereiken.